25 september 2022
13:00

Hässelby SK FF 2

Referat: IF Brommapojkarna 8 - Hässelby SK FF 2

En ”free hit”. Ingen förväntar sig att vi ska vinna den här och det är kanske precis därför vi gör det. Vi lyckas bygga upp ett starkt självförtroende och går ganska kaxigt till verks. Och efter åtta minuter har vi 2-0 och ett Hässelby som nog undrar vad det var som hände.

Bortalaget har en del spelare som är stora, starka och snabba. Det minns vi tydligt från vårt första möte. Så planen i dag var att spela med bollen på marken, snabba passningar och vara beredda på att hugga när kontringsmöjligheten kommer. Nu blev matchen inte så som vi hade trott, men vi var ”på” och våra mål kommer när vi vinner boll med aggressivitet.

Trots detta står det 2-2 till paus. HSK spelar förvånansvärt dålig fotboll som lag, men de har många individer som kan vinna matchen åt dom. Och det är väl dessa individer som scout Claudio från Stockholms fotbollsförbund tittar på? Så vår taktik övergår till att bli att få dom att se dåliga ut inför Claudio ;-). Och Sams rabonapassning direkt framför föräldrarna är en av säsongens höjdpunkter. Efter en nerdragning av Joshua som likväl kunde ha blivit straff sätter Sam bollen snyggt i mål och vi går till paus med 3-2.

Sista perioden slutar 0-0, men är allt annat än tråkig. HSK har några chanser, men jag vill ändå säga att vi var närmare 4-2 än de var oavgjort.

Johan var kapten för dagen och Oskar fick det gröna kortet. Vi gav det gröna kortet till deras nr 17, Ammar, som har provtränat hos oss tidigare.